KNMV ONK Wegrace

Verslag ronde2 Hengelo.

Voor de 2e ronde van het DSBK heeft het Team Hollandsche Jongens zijn kamp neergezet op het circuit van Hengelo, de Varsselring.
Dit circuit is een stratencircuit en dat vraagt van de coureurs een andere aanpak dan een permanent circuit zoals het TT-circuit van Assen. De marges zijn kleiner en de gevolgen van fouten zijn groter. Het duurde dan ook even voordat Jarco en Rintje hun draai hebben gevonden.
Het wisselvallige weer hielp hier ook niet bij. Gedurende de trainingen moesten de monteurs vol aan de bak om de motoren van regen setup om te zetten naar de droog weer setup en vice versa. Al met al zijn er tijdens de trainingen ongeveer 11 tot 15 droge rondes gereden door Jarco en Rintje, wat toch wel erg weinig is voor een circuit als de Varsselring.

Op de dag van de race werden we gewekt door de regen die op de camper viel, maar gelukkig was dit van korte duur. Op zaterdagavond is er nog een uitgebreide data-analyse gemaakt door Jan Maathuis van Infotronic Datatech, waardoor er voor de warming-up op zondagochtend nog een aantal wijzigingen kon worden doorgevoerd. Deze aanpassingen leken goed uit te pakken  en boden goede vooruitzichten voor de wedstrijd.
Inmiddels ontvingen we in onze hospitality wederom een groot aantal gasten. Deze werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie verzorgd door onze barista Tirza Prinsen van Bonnebella Catunambu en een broodje van Desmenzo.
Omdat we met onze hospitality vlak aan de baan stonden, konden de gasten van zeer dichtbij van al het gebeuren op het circuit genieten. Waaronder de Two Seater Experience, hier konden dappere zielen zich opgeven om een aantal ronden over het circuit achterop bij Jarco op de BMW 1000RR te rijden.De motor die was aangepast hiervoor werd beschikbaar gesteld door MotorPlaza Groningen. "Een hele ervaring" aldus de één van de Hamove facebook actie winnaars.
Ondertussen waren de chef-koks van The Peppermill Sander en Jan-Willem al druk bezig met het voorbereiden van de BBQ van van Guilik voor de lunch. Met producten van Desemenzo, Gijs Streekprodukten, De Smaackmeester, Van Guilik Slagerijen en Veltman Vis waren ze in de weer om onze gasten te voorzien van allerlei lekker hapjes.

Tegen half vier maakt het team zich gereed voor de wedstrijd. De laatste afstellingen zijn gedaan en waren helemaal klaar voor de race! Angstvallig werd voor de aanvang van de race de lucht in de gaten gehouden. Er was namelijk regen voorspeld en we zagen letterlijk de bui al hangen.  Gelukkig bleef de bui uit tot het einde van de race.
Jarco begon de race vanaf de 14e plaats en Rintje kon vanaf plek 24 starten.  De start op Hengelo is nog hectischer dan op het TT-circuit en het was dan ook echt vechten voor de coureurs om een goede positie op de baan te krijgen. Jarco had een goede start en Rintje moest helaas wat plaatsen opgeven.  Jarco en Rintje reden rondetijden die fors sneller zijn dan tijdens de training en dat blijkt ook uit de resultaten! Rintje wist de race als 19e te eindigen en Jarco kwam als 11e over de streep, maar door disqualificatie van een Belgische deelnemer later een plekje opgeschoven naar positie 10. Er zijn dus weer belangrijke punten voor het kampioenschap binnen gehaald!
We sloten de dag af met heerlijke hapjes van de Smaackmeester, een drankje en een goed stuk muziek door DJ Stephan van de Kamp.
Ondanks dat het weer niet helemaal mee werkte dit weekend, kijken wij als team weer terug op een geslaagd weekend! Op naar de volgende race die plaats vind op het stratencirctuit van Oss.

Datum race:2013-05-11T09:00:00
Organisatie: HAMOVE
Locatie: Varselring, Hengelo (GLD)