WK Superbike

De maan prijkt nog aan de hemel. De klok geeft 05:45 aan en de temperatuur staat op -1. Team Hollandsche Jongens maakt zicht klaar voor de eerste race van het seizoen. Op 08:15 staat gepland om onze 2e kwalificatie te rijden. De  koude omstandigheden lieten het niet toe om veilig te kwalificeren. Zowel door de rijders, als de organisatie werd besloten deze om te zetten naar een vrije training en de kwalificatie te verplaatsen naar 16:20. De heren coureurs hebben toch nog een aantal ronden gereden in deze ochtendsessie, om zo nog wat aanpassingen aan de motorfiets te testen.

Inmiddels heeft het zonnetje zijn weg gevonden op het paddock en begint het zelfs aangenaam te worden. Rond negen uur stonden de eerste gasten al te trappelen om het circuit op te gaan. Binnen bij onze hospitality en onder het genot van een kopje koffie, gemaakt door onze barista Laurenze van Bonnebella Catunambu, en met een heerlijk broodje van Desemenzo worden zij voorgesteld aan de coureurs. Het dagprogramma wordt besproken met aansluitend de geplande pitwalk, welke door omstandigheden helaas verviel.

Na terugkomst in de hospitality werd door Youandi en Rintje de website onthult. Renzo koning van Nedfinity en Joeri Kamphuis van IF-TV hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om een geweldige website te ontwikkelen en dat is ze gelukt!! Wat een dijk van een site is www.dhjracing.nl geworden!

Onder grote belangstelling werden de races bekeken en genoten onze gasten van de heerlijke BBQ. De spareribs, hamburgers en overige vleesproducten namen gretig aftrek. Martijn Bokkers die zich voor dit seizoen aan ons team heeft verbonden had er zijn handen vol aan.  Martijn is chef-kok bij Koperen Kees in Zwolle en wij zijn erg blij met hem als aanvulling voor ons team. Gedurende het seizoen zal hij met verschillende chef-koks voor ons en onze gasten koken. Met producten van Desmenzo, Gijs Streekprodukten, De Smaackmeester, Van Guilik Slagerijen en Veltman Vis word het een beleving om bij ons te gast te zijn gedurende de wedstrijden.

Met het buikje rond werd het tijd voor wat serieuzere zaken. Rintje en Jarco maakten zich klaar voor hun kwalificatie. Omdat deze bepalend was voor hun startpositie, is het van belang een scherpe rondetijd te noteren. En dit deden ze! Met een P11 voor Jarco en een P15 voor Rintje hadden zij een prima uitgangspositie gerealiseerd voor de wedstrijd. Omdat de wedstrijd om 17:50 zal worden verreden, is besloten om in het parc fermé te blijven wachten tot aanvang hiervan. Het wisselen van banden en andere technische aspecten werden hier dan ook verricht. Na 5 minuten op de grid statig zijn voor fotomomenten was het groen licht. Met enorm gebulder stormen de snelheidsduivels op de eerste bocht af. Met wat duw- en trekwerk wringen de heren zich door het veld op zoek naar de beste positie. Na wat wisselingen gedurende de 14 ronden tellende race weten beide Hollandsche Jongens, Jarco met nummer 80 en Rintje met nummer 90, de geblokte vlag heelhuids en in de punten te passeren. Jarco rijdt een top 10 plaats en Rintje pakt zijn eerste punten in het ONK een 13e plaats en een nieuwe PR! Wauw, we hebben direct een doelstelling gehaald tijdens het eerste weekend met het nieuwe team! Met punten op zak voor onze rijders, spectaculaire races en een zonovergoten dag was de afterparty al een succes voor het begon. Met bubbels, heerlijke culinaire hapjes en de nodige decibels aan muziek door DJ Stephan, werd het een dagafsluiting waar zelfs de WK teams zich af vroegen wat er aan de hand was. Wij als team hebben een top weekend gehad en danken jullie voor de inbreng! Wat een fantastische gasten hebben we gehad! Als 90 liter bier, 34 flessen wijn, 250 blikjes frisdrank, voor 100 personen spareribs, hamburgers en lekkernijen op zijn, kunnen wij namens team Hollandsche Jongens niet anders zeggen dan…………….Dit smaakt naar meer!

Op 12 mei hebben we onze volgende race tijdens de ONK Wegrace in Hengelo GLD.

 

Volgas,

team De Hollandsche Jongens

Datum race:2013-04-28T08:00:00
Organisatie:
Locatie: TT Assen