Jarco Grotenhuis van DHJ Racing verder op Ten Kate Honda

dinsdag 25 februari 2014

De Luttenbergse motorcoureur Jarco Grotenhuis (32), actief als teamgenoot van schaatslegende Rintje Ritsma bij De Hollandsche Jongens Racing in het ONK Dutch Superbikes, heeft met Ten Kate Racing Products uit Nieuwleusen overeenstemming bereikt over een 2-jarige samenwerking. De Luttenberger benadrukt dat er in de teamsamenstelling overigens niets word gewijzigd.

De samenwerking tussen de Beer uit Lemmer en de coureur uit Luttenberg is vorig jaar voor beide partijen goed bevallen en word dit jaar verder uitgebouwd. "Rintje gaat gewoon verder op de BMW en ik op de Honda, dat is alles. De motoren worden door Autobedrijf Mol uit Luttenberg in dezelfde stijl gespoten, dus optisch  verandert er weinig".

"Voor ons is een competitief totaalpakket erg belangrijk. Vorig jaar hadden we in samenwerking met enkele technische partners zelf een nieuwe BMW S1000RR opgebouwd. Aan het begin van het seizoen leek dit een groot succes te worden, maar om deze motorfiets af te stellen op mijn rijstijl bleek moeilijker dan gedacht." Daarom heeft het team, dat al 7 jaar meestrijd in de hoogste klasse van Nederland, de samenwerking gezocht met Ten Kate Racing Products uit Nieuwleusen. Dit bedrijf is al jaren wereldwijd actief met het officiële Honda World Superbike en World Supersport fabrieksteam, en hebben diverse wereldkampioenschappen op hun naam staan.

Jarco: "De professionaliteit van de mensen bij Ten Kate schept erg veel vertrouwen voor mij als coureur. De afgelopen jaren hebben we zelf veel leergeld betaald, en daardoor beseften we dat we een technische partner als Ten Kate nodig hebben om zelf verder te komen, en het maximale uit onze sport te halen. Grotendeels dankzij onze hoofdsponsor Veldkamp Technische Service uit Raalte, maar ook al onze andere sponsors, kon deze samenwerking tot stand komen. Dank daarvoor."

Rutger Belt, manager Ten Kate Racing Products: "Jarco en zijn team komen uit dezelfde regio  en dus we kenden elkaar al langer. Ook omdat Jarco al 2 jaar met een Honda actief was, maar die was niet door ons geprepareerd. In het verleden leverden wij onderdelen en gaven we advies, maar nu is het tot een intensievere samenwerking gekomen. Wij hebben zin om het team en Jarco op een hoger plan te krijgen, daar gaan we samen alles aan doen."

Monteur Cyriel Vree Egberts is komend seizoen met 2 collega's verantwoordelijk voor het optimaal raceklaar maken van de Honda CBR 1000 RR Fireblade. "Jarco verschijnt aan de start met een doorontwikkelde Honda Fireblade van 2013. Deze was in het ONK kampioenschap van afgelopen jaar erg succesvol, dus weten we zeker dat het materiaal van een hoog niveau is. Inmiddels hebben we met 3 monteurs een data-cursus gehad bij Ten Kate en is er een nieuw teamlid aangetrokken. Ron Oldemaat gaat zich actief bezig houden met het verzamelen en analyseren van de data die we genereren tijdens het racen, en Sander Veldkamp richt zich op de banden. Sander: "Daarvoor hebben we een nieuwe overeenkomst gesloten met Dunlop en Race-Shop.nl. We zijn erg blij met deze vertrouwde leveranciers verder te kunnen en Jarco daarmee maximaal vertrouwen te geven."

"Nu hebben we een competitief pakket om tijdens het seizoen 2014 een stukje te klimmen in het klassement. Daarnaast gaan we van 8 tot 18 maart onder begeleiding van de race-engineers van Ten Kate de Honda testen in Spanje. Kortom, een nieuw hoofdstuk." aldus een tevreden Grotenhuis.

Op zaterdag 29 maart worden de nieuwe motorfiets en het voltallige team gepresenteerd aan het grote publiek. Alle belangstellenden en sponsors zijn vanaf 20:30 welkom in Gemeenschapscentrum Elckerlyc aan de Butzelaarstraat te Luttenberg. Bedrijvensponsors zijn natuurlijk welkom maar krijgen ook nog een uitnodiging voor de teampresentatie in het hoofdkantoor van Pioneer te Almere op 2 april aanstaande.