Raceverslag ONK Dutch Superbikes Race 3: World Superbike Weekend Assen.

donderdag 1 mei 2014

Jarco 5e

en Rintje 10e

Van 24 tot 27 april streek het WSBK circus neer op de Drentse heide, voor de 3e Ook het ONK mocht hun 3e comfortabel in hun campers lag, konden de heren van de Dutch Superbikes al de baan op voor de 1e kwalificatie sessie. Op een vochtige baan, onder dreiging van regen, reed Jarco naar een 6e 8 plaats.

Goede resultaten dus, voor de Hollandsche Jongens!

Rintje was tevreden met zijn 8e e was blij met zijn 6e geduurd. Gedurende de vrijdag en zaterdag bereidde het team zich optimaal voor op de 2e zaterdag om 18:20 plaats vond. De coureurs deden hun best om in een goed dagritme te blijven door wat te fietsen. Speciaal voor dit doeleinde staan er een mountainbike en een racefiets van het topmerk Cipressa, onlangs aangeboden door the Bike Store uit Zutphen, waarvoor dank!

Motorsportliefhebbers als we zijn, maakten we wel tijd vrij om de kwalificaties van de World Superbike te kijken en de trainingen van maatje Rob Hartog in het EK Superstock werden op de voet gevolgd. Maar vlak voor Rintje en Jarco zaterdagavond de baan op mochten brak een stevige regenbui los! Zo konden de heren na een lange dag wachten, ook nog eens rijden in de regen. De tijden en startposities werden natuurlijk niet verbeterd op een natte baan, maar vooral voor Jarco was het wel erg nuttig om in de regen te rijden met de Honda en te werken aan de regenafstelling. Hiervoor was eerder nog geen gelegenheid geweest. Na een gezellige barbecue met diverse teams in onze hospitality, was het zondagochtend om 8:20 alweer tijd voor de warm-up. Ook nat. Jarco ging nog even de baan op om wat veranderingen te testen in overleg met de engineers van Ten Kate Racing en dat pakte goed uit. Rintje bleef binnen en koos ervoor geen risico's te lopen vlak voor de race. Hij was klaar voor een wedstrijd in de regen met zijn vertrouwde BMW S1000RR.

Zondagochtend vanaf 10:00 meldden de eerste VIP gasten zich in de hospitality waar bartista Emma van De Koffiebus iedereen ontving met een heerlijke cappucino van BonneBella Catunambu. Natuurlijk met wat lekkers erbij van Desemenzo! Na het World Superbike programma was het om 17:55 eindelijk tijd voor de start van de ONK Race. Onze gasten hadden de hele dag races bekeken in de VIP box van Pioneer of onze hospitality en waren verwend met een luxe lentebuffet, compleet met asperges en beenham, klaargemaakt door de keukenbrigade van Restaurant ZóXander uit Zwolle, onder leiding van chef-kok Martijn Bokkers. Samen met Restaurant The Peppermill in Zwolle zorgt ZóXander ervoor dat wij onze gasten kunnen ontvangen met hapjes en drankjes van de hoogste kwaliteit. Met een goed gevulde maag schuilden onze gasten voor de regen onder de party-tenten van slagerij van Guilik die speciaal voor dit weekend waren opgesteld aan één van de snelste stukken van de baan! Onze heren coureurs moesten onder de meest moeilijke omstandigheden van start……. Jarco liet een bliksemstart zien en ging als 4e hij weer 1 plek maar kwam als 5e Walraven die van achteraan moesten starten in verband met wildcard deelname's aan het EK Superstock of World Superbike. De afstelling van de Ten Kate CBR1000RR bleek goed uit te pakken en de Dunlop regenbanden gaven Jarco maximaal vertrouwen.Op de 7e lang voor hij deze had ingehaald en Jarco kon tijden rijden van 1.58.0, gelijk aan de top 3. In de laatste ronden kreeg hij de op de 5e In de voorlaatste ronde maakte Jarco nog een klein foutje maar wist voor de laatste doorkomst toch op het achterwiel van Rolfes te kruipen. Met een prachtige inhaalactie pakte Jarco de 5e ooit.

Ook Rintje was goed weg en reed een zéér sterke race, en werd alleen ingehaald door de 2 wildcard rijders, dat is zeker geen schande. Als leider van een groepje met André Niemandsverdriet en Steve Jacobs kwam Rintje keurig als 10e plaats tijdens World Superbike weekend. Beste klassering ooit! ronde in hun kampioenschap. race van het seizoen rijden. Vrijdagochtend om 8:35, toen de wereldtop nog , en Rintje naar een stek, maar had het gevoel dat er wel meer in had gezeten als de sessie maar iets langer had kwalificatiesessie, die pas de eerste bocht in. In de eerste bochtencombinaties verloor door na 1 ronde. Vervolgens werd hij ingehaald door Kervin Bos en Nigel plaats rijdend achter Tristan Lentink duurde het niet plaats liggende Nelson Rolfes in het vizier en met grote stappen kwam Jarco dichterbij. plaats, zijn hoogste klassering over de meet en scoorde dus opnieuw een flink aantal ONK punten.

Op dit moment staat Jarco 6e Op 3 en 4 mei zijn we alweer in Hengelo (Gld.) voor ronde 4 in het kampioenschap. Jarco neemt dan ook deel in het International Road Racing Championship als gastrijder, en gaat proberen 3 wedstrijden op 1 dag te rijden. Dat belooft dus een waar spektakel te worden! Jij kunt er op zondag bij zijn, inclusief entree, eten en drinken voor slechts € 60,- (€ 50,- ex. BTW). Stuur een mail naar [email protected] in het kampioenschap en Rintje 10e. Sof ar, so good!