Raceverslag ONK Dutch Superbikes Race 10 Gamma

maandag 4 augustus 2014

Raceliefhebbers,

Na een zomerstop van 6 weken, en rust te hebben gehad sinds de Gamma Racing Days, maken wij ons nu op voor de laatste 3 races van het seizoen.  Onze coureurs Jarco Grotenhuis en Rintje Ritsma bezitten op dit moment respectievelijk een stevige 6e en 8e plaats in het ONK Dutch Superbike Klassement, het beste seizoen van beie heren tot nu toe!  Met nog 3 races te gaan kan er natuurlijk van alles gebeuren, maar onze heren hebben gedurende het hele seizoen elke wedstrijd punten gescoord! Dat is zeker een knappe prestatie, maar dat kan een coureur natuurlijk nooit alleen, dus zijn we erg blij dat ons team er steeds weer in slaagt betrouwbare motoren neer te zetten. We gaan dus lekker dit seizoen, en beide heren knokken ook tijdens de laatste 3 wedstrijden gewoon door, om wellicht nog een plaatsje te stijgen. Daarom nodigen we iedereen uit om ze  aan te moedigen. Stuur voor meer informatie over VIP tickets een mailtje naar [email protected]. Maar ben je toevallig op het circuit, dan staat de koffie natuurlijk voor iedereen klaar.

British Superbike Weekend

De eerstvolgende wedstrijd vind plaats op 21 september, tijdens het British Superbike Weekend. Het prestigieuze en zeer hoog aangeschreven kampioenschap British Super Bike (BSB) stond in 2012 voor het eerst op de kalender van het TT Circuit Assen. Het was direct een groot succes met meer dan 25.000 man op de banken! Het British Super Bike heeft in en buiten Groot Brittannië een enorme uitstraling, vanwege het grote startveld en de sensationele manier van rijden, met veel power en zonder elektronische hulpmiddelen. De toeschouwers krijgen ook in 2014 op het TT Circuit van Assen van  een vol en gevarieerd programma voorgeschoteld. Naast twee Superbike wedstrijden, staan er ook twee Supersport wedstrijden geprogrammeerd, een gecombineerde 125cc/Moto3 wedstrijd en een race voor het Britse Zijspankampioenschap, en dus het ONK Supersport en Superbike!

ONK Race of the Champions

Dit laatste weekend van het seizoen, en een dubbele race, vind plaats op 12 oktober in Assen. Met de komst van de Ducati 3D cup, en de European Supermono Association aan de agenda, belooft het een ramvol, en spectaculair programma te worden, waarbij diverse kampioenschappen, ook de Dutch Supersport (600 cc) en Dutch Superbike (1000 cc) beslist gaan worden. Een laagdrempelig weekend, met heel veel motorsport van Hollandsche bodem. En  als dat nog niet de moeite waard is, is de Hollandsche Jongens Season Closing Party het zeker wel.

Verslag Gamma Racing Day

Natuurlijk hebben jullie ook nog het verslag van de Gamma Racing Day van 8 augustus jl. van ons tegemoet. Hierbij een korte terugblik.  Met 80.000 bezoekers en veel autosport een weekend met mooie ambiance, en genoten we echt van de warme weersomstandigheden. Na een wat moeizaam verlopen eerste training,  die heel vroeg plaatsvond waardoor de baan nog wat vochtig was, kwalificeerden Rintje en Jarco zich als 19e en 12e, wat met 2 IDM toppers in de voorste regionen, het team tevreden stemde. Na een goede start was Jarco goed weg, maar door een foutje in de 2e bocht verloor hij direct een paar plaatsen. Maar na een mooie inhaalrace wist Jarco toch weer plaatsen goed te maken, voor het binnenhengelen van Erwin Druijff, en hem in de laatste ronde toch inhalen met het snelste rondje van het weekend en het seizoen, liet Jarco zien zijn draai op de Honda weer steeds beter te vinden, na zijn uitstapje op de BMW in 2013.

Rintje reed met een 1.44.8 ook tijden die heel kort aan zijn PR liggen. Even waren we nog bang voor een defect aan de versnellingsbak van zijn BMW, die roet in het eten dreigde te gooien, maar hoewel de Beer uit Lemmer wel degelijk hinder ondervond van een onwillige motor, wist hij de race toch knap uit te rijden op een hele mooie 11e plaats! Klasse! Na de race zocht men verkoeling aan de bar en het geïmproviseerde zwembad bleek een trekpleister, voor zowel de kleine als de grotere kinderen op de paddock ;-). En het bleef nog lang onrustig…