Race of the Champions geweldige afsluiter van het seizoen voor Racingteam De Hollandsche Jongens!

zondag 12 oktober 2014

Op 12 oktober stonden de laatste 2 races van het seizoen 2014 op het programma voor Racingteam De Hollandsche Jongens. Met Rintje op een 8e plaats, en Jarco op een 6e plaats in het kampioenschap, was het 2e seizoen van ons team al geslaagd. Met beide rijders constant in de punten, en enkele top 5 klasseringen voor Jarco, waren onze doelen al bereikt, en ondanks dat we wisten dat het moeilijk zou worden om nog te klimmen in het kampioenschap besloten we er een zo groot mogelijk feest van het maken, door onze vele gasten een zo goed mogelijke show te geven. 

Onze VIP hospitality wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors op het gebied van eten en drinken. Maar ook voor onderdelen, rij uitrusting en natuurlijk de motoren zelf hebben Rintje en Jarco al jaren dezelfde leveranciers en sponsors die ons team een warm hart toedragen. Het is voor ons mooi om te zien dat dit het afgelopen seizoen een nog sterker netwerk is geworden, en dat de gasten ook dit weekend zichtbaar genoten van hun bezoek aan ons team en van elkaars bijdrage daaraan.  Als onze sponsors elkaar ontmoeten en een gezamenlijk zakelijk belang vinden, dan is onze opzet geslaagd. Racing and Pleasure, zakelijk netwerken in een spectaculaire setting, dat doet ons goed. Dank aan iedereen voor het mogelijk maken en het komen delen in onze passie; Superbike racen!

Hoewel de hospitality gezellig druk was lieten onze monteurs zich niet afleiden en prepareerden als vanouds de beide volbloed racemachines tot in de puntjes! Voor Jarco en Rintje verliepen de kwalificaties goed. Omdat Jarco op zaterdagochtend nog niet direct in het juiste ritme kwam werd er een slim plan gemaakt voor de 2e kwalifiactie. Door slim te spelen met de verschillende beschikbare banden lukte dat 's middags wel, en trainde hij zich naar een 8e startplek. Dat gaf veel vertrouwen voor de beide races! Rintje bevond zich net als Jarco tijdens de trainingen in het gezelschap van een aantal Belgische en Nederlandse rijders die ongeveer even snel waren, en na een extreem spannende kwalificatie voor beide rijders sleepte de Friese schaatslegende een keurige 17e plaats in de wacht,  maar bleef vastbesloten ook in deze laatste race bij de eerste 15, te eindigen en klassementspunten te scoren.

Race 1 ging van start en gelukkig waren zowel Jarco als Rintje goed de eerste ronde doorgekomen. Al vechtend met de Belgische coureurs Nicky de Wit en Enzo Momenerency probeerde Jarco de aansluiting te krijgen met de top 5. Echter na 1 ronde werd de race stilgelegd vanwege een crash van Kervin Bos. Hij liep zwaar letsel op en wij wensen hem dat ook veel beterschap en sterkte bij zijn herstel de komende winter. Tijdens de rode vlag situatie raakten ook Allard Kerkhoven en Nelson Rolfes elkaar en na een hectische herstart ging de race verder over nog slechts 8 ronden. Daarbij moest Rintje Ritsma na een spannend duel bevriende coureur Willem Kerkvliet voor zich dulden, maar behield wel de 15e plaats vast en het laatste klassementspunt. Jarco kwam net te kort op de sterk rijdende Belg Enzo Momerency en finishte als 7e

De tweede race was net zo spannend, en dit maal wist Jarco wel de 6e plaats te veroveren op Momerency, die overigens Belgisch kampioen werd,  en Jarco scherpte daarbij en passant zijn seizoen snelste rondetijd van het seizoen aan! Door het uitvallen van enkele coureurs in race 1, en door het achter zich houden van Kerkvliet en de Belgische rijders schoof Rintje een heel stuk naar voren in de race en werd 11e! Daarmee sloten beide coureurs het seizoen sterk af.  Reden dus, voor een zeer gezellig feestje met sponsors, gasten en andere teams, waar het door de grote belangstelling weer eens heel duidelijk werd dat Racingteam De Hollandsche Jongens definitief haar bestaansrecht heeft verworven in het Nederlandse wegracecircuit!

Wij gaan volgend jaar door, sterker nog, we zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen en verbeterpunten voor 2015. We danken alle teamleden, vrijwilligers, leveranciers en sponsors voor hun bijdrage. Als een klein teken van onze waardering ontvangen al deze mensen binnenkort een uitnodiging voor onze Season Closing Party bij Restaurant De Peppermill in Utrecht op 26 november aanstaande.  Ook nemen we afscheid van 7-voudig Nederlands Kampioen Arie Vos, die zijn helm aan de wilgen hangt. Natuurlijk feliciteren we hem, en racemaatje Rob Hartog met het behalen van hun kampioenschappen in respectievelijk de Superbike en Supersport klassen!  Graag tot ziens, na de winter, en via facebook.com/dhjracing en www.dhjracing.nl houden we jullie op de hoogte! Een speciaal woord van dank richten we tot dataman Ron, Philip en Sanne, onze chauffeur Jos en huisfotograaf Erik de Ruijter, wiens inzet in ons team we nooit meer willen missen, dank jullie wel!